Omschrijving:
Het Journal of Litter en Environmental Quality is een wetenschappelijk tijdschrift van Keep Britain Tidy met focus op het zwerfafvalprobleem en milieukwaliteit. Het is gericht op praktische toepassing van onderzoeksbevindingen, het verspreiden van best practices en het stimuleren van nieuw onderzoek.
In dit nummer vind je artikelen over:
- Sterfte van kleine zoogdieren in weggegooide drankverpakkingen: Een veldstudie in Norfolk in een globale context.
- Maar een ballon? Een lokale studie naar de grootte en impact van zwerfafval door ballonnen op stranden.
- Gedragswetenschappen gebruiken ter voorkoming van zwerfafval: Het begrijpen, adresseren en oplossen van het zwerfafvalprobleem.
- Pragmatische overwegingen en sociale voordelen: Een analyse van betrokkenheid bij een illegale stort reductieproject.
- Actuele problemen in straatreiniging tackelen: Een visie uit een Londens stadsdeel.
Ook interessant
Infographic Samenstelling Zwerfafval 2022
Deze infographic toont de samenstelling van grof zwerfafval op hoofd- en subonderdelen. Kauwgom, sigarettenpeuken en voedselresten zijn hierin niet meegenomen. De cijfers uit de Zwerfafvalmonitor 2022 van Rijkswaterstaat vormen de basis van deze infographic.
Plasticsoep in de Nederlandse rivieren
Het zwerfafvalprobleem in rivieren ontrafeld en wat er nodig is om het op te lossen. In dit rapport vind je de resultaten van een grootschalig onderzoek naar de hoeveelheid, samenstelling en herkomst van afval op de oevers van de grote Nederlandse rivieren.
Dit onderzoek is de basis voor het project Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie en Stichting De Noordzee. Met behulp van citizen science verzamelen vrijwillige rivierafvalonderzoekers data over rivierafval.
In de periode najaar 2017 tot voorjaar 2023 zijn in totaal 3026 metingen uitgevoerd verspreid over meer dan 500 tracé's van 100 meter langs de oevers van de grote Nederlandse rivieren.
Samenstelling zwerfafval 2021
Deze infographic toont de samenstelling van grof zwerfafval op hoofd- en subonderdelen. Kauwgom, sigarettenpeuken en voedselresten zijn hierin niet meegenomen. De cijfers uit de Zwerfafvalmonitor 2021 van Rijkswaterstaat vormen de basis van deze infographic.