Jouw lunch, jouw keuze, geen afval

Een Supporter van Schoon gebruikt geen plastic zakjes of aluminiumfolie voor boterhammen. Dat kan per ongeluk in de natuur komen en zwerfafval worden. Als je thuis een meeneemlunch klaarmaakt, voorkom je ook wegwerpverpakkingen van de kantine of winkel. Je weet dan precies wat erin zit, eet gezonder en kunt eten wanneer je wil.

Herbruikbare verpakkingen voor de lunch

Kende jij de lunchpot al? Alternatieven voor een lunchbox zijn er in vele soorten en maten. Ontdek alles over de voordelen per verpakkingstype.

Lunchboxen: stevig en georganiseerd

Gemaakt van stevig plastic, metaal of bamboe zijn lunchboxen makkelijk schoon te maken en voorkomen dat je brood wordt platgedrukt. Je hebt ze ook met verschillende vakjes, waardoor je een gevarieerde lunch kunt meenemen zonder dat de verschillende etenswaren met elkaar vermengen.

Bijenwaswraps: hét alternatief voor plasticfolie

Een bijenwaswrap maak je warm met je handen waarna je hem makkelijk rondom je broodje vormt. Ook kun je er schaaltjes mee afdekken, kaas of fruit mee inpakken of iets anders waarvoor je liever geen plasticfolie gebruikt. De bijenwas op de katoenen wrap blijft bij regelmatig gebruik wel een jaar lang goed plakken.

Lunchpotten houden je eten warm óf koud

Lunchpotten houden je eten warm of koud door de isolerende dubbele wand. Ze zijn er in verschillende materialen zoals roestvrij staal, aluminium en aardewerk. Doorgaans zijn ze lekvrij en daarmee ideaal voor soepen, salades en yoghurt.

Lunchzakken in plaats van boterhamzakjes

Herbruikbare lunchzakken zijn gemaakt van lichtgewicht materialen als katoen, linnen of siliconen. De sluiting is met klittenband, of een rits of een siliconen band en je kunt ze keer op keer hergebruiken. Zo heb je er meer aan dan aan een plastic zakje, en verspil je geen onnodig afval.

Duurzaam je lunch mee

Vrouw poseert voor camera met haar broodtrommel
Vrouw met bruin haar poseert op de foto met haar hondje en een herbruikbare lunchbox

‘Ik vermijd verpakte lunchproducten’

Verloskundige Tilly maakt 's ochtends haar lunch klaar om mee te nemen in een lunchbox. Tilly houdt van flexibel zijn tijdens haar onvoorspelbare baan. Ze koopt geen kant-en-klare lunch; dat is goedkoper en vermindert onnodig afval dat kan gaan zwerven.

'Mijn lunchbox ligt in de auto'

Robert weet 's morgens vaak nog niet waar hij later die dag terecht komt en heeft daarom zijn lunchboxje in de auto liggen! Zo is hij altijd voorbereid op pad. En de koffie? Die doet ie bij de klant.

'Even vijf minuutjes een hapje doen'

Bodine heeft het vaak druk in haar hondentrimsalon, maar ze neemt wel even de tijd om te lunchen. De lunch, die neemt ze mee in haar eigen herbruikbare lunchbox!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!